вторник, 5 апреля 2016 г.

Огляд гри World of Warships - морський бій за новими правилами

Здрастуйте шановні читачам нашого блогу. Напевно, ніхто з вас не стане сперечатися з тим, що одним з головних ігрових подій цієї осені став офіційний реліз чергового ММО-екшену від студії Wargaming - World of Warships. Огляд, який ми підготували, розповість про ключові моменти геймплея і дозволить скласти загальне враження про гру. Ви дізнаєтеся, як невеликий, але маневрений есмінець може перемогти повністю озброєний лінкор, звідки в грі взялися кораблі-примари і чому один з крейсерів ходить під Андріївським прапором.



Про свій намір розгорнути масові військові баталії не лише на землі і в повітрі, але і на морських просторах, творці WoT і WoWP заявили ще в 2013 році. Однак дата виходу гри World of Warships (WoWS) довгий час залишалася невідомою. Перші відео, рецензії та огляди нової гри з'явилися в мережі ще задовго до офіційного релізу, а саме - в березні, відразу після того, як стартував закритий бета-тест. І вже тоді, на початку весни гравці змогли переконатися, що команда Wargames приготувала для них щось особливе.

Офіційний реліз гри відбувся 17 вересня 2015 р


 Начать играть бесплатно!



Перший погляд


Знайомство з грою порадує геймерів, які звикли грати онлайн в інші ММО-екшени виробництва Wargames. У досвідчених «танкістів» і «пілотів» інтерфейс WoWS не викличе ніяких питань. Тут ми бачимо вже добре знайомі модулі, гілки розвитку, порт і технічні характеристики. Але крім цього в грі знайшлося місце нововведень. Йдеться про механіку прокачування аккаунта - такого в попередніх проектах не було.




Щоб почати свій перший морський бій необхідно для початку вибрати націю. У початковій версії гри найбільш реалізованими можна назвати флотилії США і Японії. Адже саме ці країни в 20 столітті мали в своєму розпорядженні найбагатший вибір бойових кораблів. Однак в найближчому майбутньому у гравців з'явиться можливість стати капітанами російських, німецьких, британських і французьких морських суден.

В атаку


Вибравши націю і корабель, залишається тільки натиснути заповітну кнопку і відправитися в бій. Розібратися, куди рухатися і що робити, буде досить легко. В цілому механіка гри багато в чому нагадує попередні проекти Wargames. Ну а тим, хто бере участь в подібних баталіях вперше, варто натиснути кнопку F1 і дізнатися всі доступні команди. Якщо ж освоєння гри своїми силами дається надто важко.


 Начать играть бесплатно!

Щоб потрапити в ціль і підбити ворожий корабель, доведеться постаратися. Стовідсоткового потрапляння можна домогтися, відстежуючи рух снаряда через бінокль. При цьому потрібно ще й встигати ухилятися від торпед і снарядів супротивників, одночасно уникаючи небезпеки сісти на мілину. Динамічний gameplay повністю захоплює увагу і не дає можливості відволіктися від ігрового процесу до закінчення бою. Тож не дивно, що гра отримала безліч позитивних відгуків вже через кілька днів після дати офіційного релізу.

На першому рівні противниками реальних гравців є боти. Варто зазначити, що вони не позбавлені інтелекту, нехай і штучного. Так що перемогти їх недосвідченим капітанам буде непросто. Другий рівень відкриває перед геймерами можливість справжнього PvP. Така система дозволяє гравцям потренуватися на комп'ютерних супротивників перед тим, як почати бій з реальними.

Данина історії


Світ кораблів для морських битв, представлений в WoWS, викличе справжній захват у любителів історії. На перших рівнях гравці управляють судами, які належать до початку 20 століття. В основному це точні копії реальних моделей. Їх технічні описи в грі повністю відповідають дійсності.

Як уже згадувалося вище, найбільш розвиненими в грі на даний момент можна вважати флотилії Японії і США. А вклавши трохи коштів, ви отримаєте можливість керувати трьома легендарними кораблями епохи СРСР. Серед них всім відомий крейсер «Аврора». Він виходить в плавання під Андріївським прапором: це підкреслює той факт, що оригінальний прототип крейсера був створений ще за царя. Ну а тим, хто вважає за краще грати безкоштовно, доведеться задовольнятися кораблями, що знаходяться у вільному доступі.


 Начать играть бесплатно!


Варто похвалити команду Wargames за вражаючу достовірність і зачаровує реконструкцію епохи легендарних бойових кораблів. Однак розробники WoWS не збираються зупинятися на досягнутому. Своєрідною родзинкою гри повинно стати створення 3D-моделей військових судів, які так і не були створені в реальності і залишилися існувати лише на кресленнях. Ці кораблі-примари повинні з'явитися у всесвіті WoWS, як тільки розробники розберуться з уже поставленими завданнями.

На окрему увагу заслуговує вражаюча деталізація бойових машин. Технічне вдосконалення корабля тягне за собою зміну не тільки його бойових характеристик, але і зовнішнього вигляду. Цілком очікувано, що шанувальники морських битв витратять не одну годину на роздивляння чудових моделей кораблів, відтворених в WoWS.

Класи кораблів


Від вибору бойової машини багато в чому залежить успішність гри. У WoWS немає поганих і хороших кораблів. Кожен геймер вибирає відповідний клас в залежності від свого стилю гри.

Есмінці. Ці легкі і верткі кораблики ідеально підійдуть любителям динамічного геймплея. Найшвидші з усіх представлених в грі судів, вони мають досить непогане озброєння: їх капітани можуть атакувати ворогів снарядами або ж запускати в них торпеди. Ще одна унікальна здатність есмінців - створення димової завіси, яка може приховати від очей супротивників цілу флотилію. Основний мінус кораблів цього класу - слабка броня. Щоб уникнути затоплення, гравцеві доведеться постійно маневрувати, при цьому ще необхідно наносити шкоди кораблям противника.

Лінкори. Якщо ви любите вступати в бій в перших рядах в якості потужної і непробивною мішені для ворогів, цей клас кораблів є найкращим варіантом для вас. Лінкори по праву можна назвати важкоатлетами. Крім надійної броні вони мають дуже небезпечне для кораблів противника озброєння. Не дивно, що така значна система бронювання і озброєння не дозволяє кораблю швидко пересуватися і здійснювати спритні маневри. Цим недоліком і користуються найчастіше командири швидких есмінців, атакуючи лінкори торпедами з-під прикриття.


 Начать играть бесплатно!

Крейсери. Своєрідна «золота середина» між есмінцями лінкорами. У цих кораблях все знаходиться на середньому рівні: і броня, і озброєння, і швидкість. Однак не варто недооцінювати цих середнячків. Крейсер здатний заткнути будь-яку пролом в строю команди і внести неоціненний вклад у загальну перемогу шляхом надання союзникам потужної підтримки.

Авіаносці. Бій на цих кораблях варто спробувати стратегам, які віддають перевагу нестандартний стиль геймплея. Авіаносці мають досить посереднє озброєння, не найкращі ходові якості, та й броня залишає бажати кращого. Їх міць полягає в авіації. Капітанам доступні ескадрильї трьох видів: торпедоносці, винищувачі і бомбардувальники - їх грамотне використання становить величезну небезпеку для ворожих кораблів.


Кілька слів про мотивацію


Розробники привнесли в ігровий процес дещо нове, щоб ви захотіли битися до останнього. Здавалося б, що ще можна придумати? Був врахований досвід танкових і повітряних баталій, і тепер при перемозі ви отримуєте не тільки кредити і досвід. При поверненні в Порт вас чекатиме дещо ще, а саме - сигнальні прапори або вимпели. Щоб їх отримати, потрібно виконати певне досягнення в бою, наприклад - знищити противника після затоплення свого корабля. До речі, тут це цілком реально. Крім прикраси щогли, прапор буде давати посилення на один бій.

Після розповіді про ключові моменти гри, особливості геймплея і класах кораблів, мабуть, нам необхідно дати відповідь на головне питання: для кого призначена гра World of Warships? Швидше за все, проект знайде своїх гравців серед шанувальників тактичних ігор, любителів військово-морської історії, жителів приморських міст і безнадійних романтиків, які мріяли в дитинстві стати капітанами. У будь-якому випадку, щоб зрозуміти, наскільки морські баталії будуть цікаві особисто вам, потрібно прийняти в них участь.

На сьогодні все. Читайте наші нові статті про гру World of Warships і підписуйтесь на оновлення блогу. Бажаємо вам попутного вітру і перемог в майбутніх боях.

 Начать играть бесплатно!


Комментариев нет:

Отправить комментарий